Du er her: Hovedsiden  >  7. trinn Lesekomponenter  >  7. trinn Lesekomponenter  >  6 (Stakkars Pluto!)   >  OPPGAVER  >  Utfyllingsoppgaver  >  Til teksten ”Skyggelandet” på side 242-249 i tekstsamlinga.
   
  OPPGAVER
 
RESSURSER TIL KAPITTELET
 
1 2 3 4 5 6 7

Til teksten ”Skyggelandet” på side 242-249 i tekstsamlinga.

Les teksten og sett inn ordene som mangler.

Bruk disse ordene:

Monteverdi – Jan – Theo – 2130 – bensin – år – temporalfysikk – tid – skygge – bil – arvestoffet – øye – leiren – hemmelig

Hovedpersonen heter Wind. Han ble født i året . Broren hans heter . Foreldrene deres er forsvunnet. En kveld får de besøk av en professor som heter Elasar . Guttene var overrasket over at han hadde en , for hadde vært mangelvare i mange år. De skulle kjøre til institutt for på universitetet. På veien blir de stoppet av en . For å komme seg inn på instituttet må professoren åpne en kodelås som kjenner igjen hans. Professoren fortalte guttene at han hadde holdt med dem. Han sier at foreldrene deres er i den gamle , men at de har det bra. Den dårlige nyheten er at guttene vil forsvinne fra alle registre om fem . Moren og faren hadde også jobbet på instituttet. De hadde fortalt at jobben deres var , men at det hadde med å gjøre.

« Tilbake