Du er her: Hovedsiden  >  7. trinn Lesekomponenter  >  7. trinn Lesekomponenter  >  5 (Kribling i magen)   >  OPPGAVER  >  Utfyllingsoppgaver  >  Til teksten ”Hva skjer når man blir forelsket” på side 220 i tekstsamlinga.
   
  OPPGAVER
 
RESSURSER TIL KAPITTELET
 
1 2 3 4 5 6 7

Til teksten ”Hva skjer når man blir forelsket” på side 220 i tekstsamlinga.

Sett inn disse ordene på rett plass i teksten:

adrenalin – balanse – forelsket – godt – hjernen – hormoner – kjemiske – kjertlene – kommunikasjonen – musklene – nervesystemet – rastløs – signal – smerte – smertestillende – stresset – typer – velvære


I naturvitenskapen forklarer man forelskelse ut fra noe som heter . Hormonene er et stoff som blir utskilt i i kroppen. De fungerer som budbringere mellom de ulike organene i kroppen. Det finnes mange forskjellige hormoner. De sender hvert sitt til deler av kroppen din. Sammen med står hormonene for inne i kroppen. Når du er skikkelig , blir det produsert mer av noen typer hormoner enn av andre og likevekten kommer ut av . Kroppen din kan for eksempel begynne å produsere mer enn vanlig. Adrenalin er et hormon som virker på , det gjør at hjertet slår raskere og du blir . Når kroppen blir på denne måten, oppfatter det av og til som en slags . Den begynner å skille ut kroppens naturlige stoffer. Disse gir deg en følelse av og beruselse. Slik har det seg altså at forelskelse kan være både og vondt, samtidig.

« Tilbake